Gereformeerde Kerk Pernis

Bezoek aan Stichting "Kolewa" Bezoek aan Stichting "Kolewa"
Bezoek aan Stichting Kolewa oktober 2017.
Het is alweer enkele maanden geleden dat wij in oktober op vakantie zijn geweest naar Bali, maar wij willen u toch nog verslag doen van ons bezoek aan de stichting Kolewa. Deels was dit een studiereis voor Jetty i.v.m. massagetrainingen die daar door IMAS, het instituut wat de trainingen verzorgt, werden georganiseerd. Op zich was deze studiereis al zeer geslaagd te noemen maar heel bijzonder was dat wij, samen met de anderen van de trainingsgroep,  het opvanghuis “Ruma Bicara”van de stichting Kolewa hebben bezocht.
Wellicht herinnert u zich nog dat in juni vorig jaar een collecte is gehouden voor deze stichting. Aad Bloem heeft toen een stukje in de Luidklok geschreven over deze stichting die zich erop toe heeft gelegd om op o.a. Bali de levens van kinderen met fysieke beperkingen te verbeteren. Veel meer informatie over hun werkzaamheden kunt u lezen op hun website
Naast deze collecte heeft Jetty op eigen initiatief op diverse manieren geld ingezameld voor Kolewa met als resultaat het mooie bedrag van € 750,00, wat zij tijdens het bezoek heeft overhandigd aan de voorzitter van Kolewa.

Een mooi en gedenkwaardig bezoek, ook een aantal andere leden van de trainingsgroep had geld ingezameld, evenals de mensen van IMAS zelf die dat vooral deden (en nog steeds doen) door het organiseren van massage sessies t.b.v. dit bijzondere doel.
Nadat de diverse sponsors, waaronder dus ook Jetty, hun bijdrage officieel en onder applaus hadden overhandigd kon iedereen een kijkje nemen in het huis en kennis maken met bewoners en medewerkers.
Wat opviel was het enthousiasme van de plaatselijke medewerkers in hun mooie onderkomen, wat met veel zelfwerkzaamheid en giften tot stand is gekomen. Zo legde  Ana, één van de hoofdleidsters,  op indrukwekkende wijze uit hoe Kolewa te werk gaat.
Verder konden we het onderkomen bezichtigen en zo o.a. een kijkje nemen in de slaapkamers en de keuken, waar ook ex-patiënten werkzaam zijn. Alles zag er keurig onderhouden uit.
Na een uurtje werden we uitgezwaaid door de medewerkers en enkele kinderen met ouders, daar er natuurlijk ook weer “gewoon” gewerkt moest worden.
Kortom een voor ons gedenkwaardig bezoek, zeker omdat je dan ziet dat  een “goed doel ver weg” werkelijk bestaat, waar “gewone” mensen heel mooi werk doen in een omgeving waar dat niet altijd even makkelijk is.

Voor een indruk van ons  bezoek  kunt u  een aantal foto’s  bekijken door de link aan te klikken: http://pernis.protestantsekerk.net/fotoalbum/bezoek_aan_stichting_kolewa

Hartelijke groeten,
Jetty en Wim Keemink

10e zondag van de zomer
datum en tijdstip 25-08-2019 om 09:30h
Gezamenlijke dienst in de Eben-Haëzerkerk.

Koffie-ochtend
datum en tijdstip 26-08-2019 om 10:00h